Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Stranka je jaka, članovi složni - Očekujem pobjedu na lokalnim izborima!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković pohodio je danas Koprivničko-križevačku županiju. To je ukupno 18. hrvatska županija koju je Plenković posjetio otkad je preuzeo premijerski mandat. Uz predsjednika Plenkovića u posjeti ovoj županiji bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

 

Pomoć Caritasu Križevačke eparhije

U Križevcima - u sjedištu Caritasa Križevačke eparhije (grkokatolička Crkva u Hrvatskoj) - predsjednik Plenković uručio je Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći Caritasu Križevačke eparhije pateru Ivanu Radeljaku, ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije.

Vlada RH je spomenutu Odluku donijela na sjednici 14. prosinca, na zamolbu Caritasa Križevačke eparhije za žurnom pomoći kroz donaciju prehrambenih proizvoda iz strateških robnih zaliha. Ukupna financijska vrijednost donacije je 3 860 000,00 kuna.

- Drago mi je da imam priliku uručiti vam Odluku o jednokratnoj robnoj pomoći u iznosu od 3 milijuna i 650 tisuća kuna. Riječ je o pomoći u hrani i najvažnijim namirnicama za najugroženije i najsiromašnije građane, koju će Caritas distribuirati svima kojima je to potrebno, osobito u vrijeme uoči Božića - kazao je predsjednik Vlade.

Zahvalio je pateru Ivanu Radeljaku na predstavljanju povijesti Biskupije te crkvene i kulturne baštine, istaknuvši značajan doprinos Križevaca i Križevačke eparhije sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, ali i hrvatskoj povijesti.

Sastanak sa županom

Nakon uručenja odluke o pomoći, predsjednik Plenković u Križevcima se susreo s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom.

Predsjednik Plenković istaknuo je da je sa županom Korenom razgovarao o rješavanju projekta gospodarenja otpadom Piškornica te su razgovarali i o daljnjem unaprjeđenju prometne povezanosti cijele županije.

- Vidjeli smo vrlo pozitivne učinke brze ceste koja sada direktno dolazi do Križevaca. Smatram da je to jedno od pitanja o kojem, u razvojnom pogledu, moramo voditi računa, isto kao i o daljnjem razvoju vodoopskrbnog sustava u cijeloj županiji. Govorili smo i o značaju Podravke koja je jedna od važnih prehrambenih kompanija, bitna za cijeli gospodarski sustav.

Sastanak s gradonačelnikom

Plenković se potom - u gradskom sjedištu - susreo s gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom. S njim je, među ostalim, razgovarao o tome kako pomoći infrastrukturu svih naselja oko Križevaca.

- Tu je i pitanje izgradnje odgovarajuće sportske dvorane. Križevci očito imaju kvalitetan model glede prava građenja na bivšim vojnim objektima i na taj su način uspjeli dobro i racionalno razviti različite gradske projekte. Ocjenjujem ovaj dijalog korisnim i partnerskim i u svakom slučaju ćemo ga nastaviti.

Sastanak sa županijskim HDZ-om

Kao i u svakoj županiji koju je pohodio, predsjednik Plenković je održao radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Na samom početku sastanka, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota kratko se osvrnuo na trenutačnu strukturu vlasti u cijeloj županiji.

- HDZ od ukupno 22 općine u županiji vlast obnaša u njih 11. Također, u koaliciji s HSS-om imamo i svog dožupana. Posebno sam ponosan na slogu unutar članstva. Upravo ta čvrstoća i zajedništvo jamčit će nam dobre rezultate na nadolazećim lokalnim izborima.

Zajedno do pobjede!

Predsjednik Plenković istaknuo je upravo činjenicu da nas međusobna sloga i zajedništvo danas čine snažnima te je zahvalio svim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija na cjelokupnom dosadašnjem radu, posebice na parlamentarnim izborima.

Također, Plenković je govorio i o stanju u stranci, državi i Vladi, ali i o pripremama za nadolazeće lokalne izbore. Županijskom je odboru dao podršku u radu i donošenju odluka vezanih uz predstojeće izbore, prije svega onih odluka koje se tiču kandidata. Na kraju je zaključio da očekuje - pobjedu.

Izvor. www.hdz.hr

Dodatne informacije