Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Predstavljeni kandidati za župana i zamjenike

Predstavljeni su i kandidati za zamjenike, a to su Darko Sobota (HDZ), aktualni županov zamjenik i Ratimir Ljubić, nezavisni kandidat koji je inače široj javnosti poznat po ulozi ravnatelja Obrtničke škole u Koprivnici.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i službeno je potvrdio svoju kandidaturu za župana u predstojećim lokalnim izborima.

 

– Mreža nezavisnih lista i HDZ nastupaju zajedno za čelna mjesta u Županiji, a isto ćemo tako nastupiti zajedno i na listama za županijsku skupštinu koje će biti odvojene, ali ćemo za desetak dana potpisati jedan sporazum i dogovoriti naš partnerski odnos – istaknuo je Darko Koren, predsjednik stranke Mreža nezavisnih lista i aktualni župan.

Dodao je da ova kombinacija predstavlja najbolje rješenje za izaći na izbore pred birače i osvojiti njihove glasove te da je uvjeren da će to povjerenje dobiti, na razini županije, ali i u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

Posebno je istaknuo kandidata za zamjenika Ratimira Ljubića kojeg je nazvao uglednim Koprivničancem.

– S ravnateljem Ljubićem Županija je uvijek izuzetno dobro surađivala. Moram spomenuti da je Ivan Pal, moj drugi zamjenik prije nego što je to postao bio ravnatelj obrtničke škole. Zato ovaj potez ima neku simboliku i uvjeren sam da će Koprivnica i taj dio oko grada prepoznati tu kvalitetu – kazao je Koren.

Na jučerašnjem održanom sastanku županijskog odbora HDZ-a jednoglasno je podržan Ratimir Ljubić kao kandidat za zamjenika.

– Naša je i preporuka da, ne samo na nivou županije, već i lokalno da se uvrste na liste osobe koje ne moraju biti naši članovi, ali koji svojim ugledom i zalaganjem jamče boljitak za mjesto u kojem će se kandidirati. Uz to, da podržavaju načela stranke. Poruka je, ne samo Koprivnici, već i svima u županiji da nastavljamo s ravnomjernim razvojem naše županije. Sigurni smo da ćemo pobijediti i da ćemo imati većinu u županijskoj skupštini jer je naš rad prepoznatljiv – istaknuo je Darko Sobota.

Ratimir Ljubić o kandidaturi za zamjenika

– Kandidaturu nisam baš na prvu prihvatio jer sam navikao raditi u školi i malo mi teško napustiti taj uhodani sistem. Ali, dobra suradnja sa Županijom tijekom osam godina i pomaci u obrazovanju su me potaknuli da prihvatim ovaj izazov. Obrazovanje nije trošak i treba ulagati u školstvo da imamo što kvalitetnije obrazovanje. Smatram da sa svojim znanjem i sposobnostima školstvo u našoj županiji mogu dodatno unaprijediti – kazao je Ratimir Ljubić.

Također, Koren i Sobota istaknuli su da će prihvatiti suradnju sa svim političkim strankama koje će program podržavati. Dok se potpiše spomenuti sporazum, bit će i poznati kandidati na listi za županijsku skupštinu.

– I prije sam isticao da smo otvoreni za suradnju. Nismo nikome zatvorili vrata jer to stranka ne čini. Mogu reći da razgovori s HSLS-om i Hrvatskom demokršćanskom strankom još uvijek traju traju. No, s listom za skupštinu idemo samostalno – objasnio je Sobota.

Izvor: klikaj.hr Foto mreza.hr

 

Dodatne informacije