Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Premijer Plenković posjetio Koprivnicu

Nakon što je boravio u Varaždinu, na Špancirfestu i sastao se s čelnicima Grada Varaždina i Županije, posjetio Podravkinu tvornicu Kalnik u Varaždinu, premijer Andrej Plenković stigao je u Koprivnicu. U zgradi Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak kojem su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te ostali suradnici.

Glavni razlog dolaska premijera bio je početak Renesansnog festivala.

– Razgovarali smo o nekim projektima bitnima za naš kraj, poput nastavka gradnje brze ceste, o završetku pripreme projekta Piškornice te o javno-privatnom partnerstvu koje nas muči. DSC 0280Najbolji dokaz da imamo podršku premijera Plenkovića je taj što smo bili danas u Vladi na potpisivanju ugovora za tri naša projekta. Jedan se odnosi na Grad Koprivnicu, drugi je potpisao Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice za projekt dnevne bolnice, a Županija za ulaganje u Dom zdravlja i ambulante. Oko 55 milijuna kuna je danas došlo u Koprivnicu. To je dokaz da je Vlada izuzetno veliki iskorak napravila u realizaciji sredstava iz EU fondova – istaknuo je župan Koren.

Premijer Andrej Plenković tom se prilikom se osvrnuo na današnje potpisivanje ugovora s jedinicama lokalne samouprave od ukupne vrijednosti 100 milijuna eura. Riječ je o niz projekata važnih za gospodarstvo, okoliš i zdravstvo…

DSC 0334– Drugo, nastavljamo u duhu partnerstva s našim županijama. Drago mi je da smo bili u Varaždinskoj županiji jer današnji posjet tvornici Kalnik govori koliko je Podravka važna za našu poljoprivredu, za što veći postotak domaćih poljoprivrednih proizvoda. Vlada će poduzeti sve da pomogne u daljnjim tehnološkim ekipiranjima za nove proizvodne linije da dugoročno mogu osigurati da Podravka otkupljuje sve ono što poljoprivrednici mogu prodati. Da krene politika od polja do stola, da taj proces bude što kraći i da Vlada pomogne tako- kazao je premijer Plenković.

Premijer je potvrdio da se nastavlja projekt brze ceste, projekt RCGO Piškornica te sve ono što se odnosi na pomoć Vlade kad su u pitanju javno – privatna partnerstva i izgradnja škola.

– Drago mi je da Renesansni festival počinje, već 12. po redu i da će privući velik broj turista. Vjerujem da će idućih nekoliko dana mnogi uživati u Koprivnici – rekao je premijer Plenković.

Nakon sastanka, premijer Plenković je s čelnicima Županije i Grada otišao u Pivnicu na druženje s građanima.

Tekst : Epodravina Foto: HDZ Koprivnica

Dodatne informacije