Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Obilježena 28. godišnjica osnivanaj HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji

U petak 16. veljače 2018. godine u dvorani Domoljub u Koprivnici, svečano je obilježena 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko - križevačkoj županiji.  Okupljenim članovima i simpatizerima obratili su se predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice grada Koprivnice Goran Kovačić, predsjednik Zajednice utemeljitelja Dr. Franjo Tuđman Koprivničko - križevačke županije Marko Mioč, saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko - križevačke županije Darko Sobota, politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice Davor Ivo Stier, te ministar poljoprivrede i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Tolušić. 

 

Predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić spomenuo je kako je cilj ove gradske organizacije iznjedriti novog gradonačelnika grada Koprivnice koji bi u sinergiji sa Vladom koju vodi Hrvatska demokratska zajednica omogućili bolji standard za građane grada Koprivnice.

U svom obraćanju Marko Mioč prisjetio se kako je dvorana Domoljuba bila puna i pred 28 godina. Spomenuo je da je to bilo vrijeme kad su vladale velike napetosti.
Saborski zastupnik Damir Felak istaknuo je da su upravo danas u Saboru donijeli Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji brigu o zemljištu vraća jedinicama lokalne uprave koja će kako je rekao, puno brže i bolje odraditi posao raspodijele zemljišta poljoprivrednicima.
 
Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko - križevačke županije čestitao je utemeljiteljima na hrabrosti i ideji, te se prisjetio pojedinaca zaslužnih za osnivanje stranke u Podravini i Prigorju kao i onih zaslužnih za osnivanje naše županije. Predsjednik Sobota spomenuo je da je suradnja s koalicijskim partnerima odlična i onakva kakvu građani od nas očekuju. Spomenuo je da uz potporu Hrvatske vlade nastavljaju se realizacije velikih projekata poput rekonstrukcije i modernizacije željezničke pruge prema Koprivnici kao i završetak brze ceste, te njezino dovođenje do Koprivnice, ali i pokretanje novog projekta Podravske magistrale. Predsjednik Sobota istaknuo je i važnje programe u zdravstvu i obrazovanju koje kroz Županijsku skupštinu HDZ realizira zajedno s koalicijskim partnerima. No najveći naglasak je stavio na politiku vraćanja prehrambene industrije Podravke na teren u naše selo. 
Okupljenim se obratio i predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Darko Koren koje je okupljenom mnoštvu čestitao obljetnicu najveće i najjače političke stranke u Hrvatskoj ali i na ovim prostorima.
Politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice Davor Ivo Stier osvrnuo se na promjene unutar same stranke koje bi se pozitivno trebale odraziti na samo funkcioniranje stranke.
Pozdrave i čestitke predsjednika Andreja Plenkovića u Koprivnicu je donio njegov zamjenik Tomislav Tolušić. On je poručio da politika HDZ-a nisu ustaše i partizani, već da je to rast BDP-a, što bolji poslovni rezultati svih ključnih tvrka u ovoj regiji koji će jamčiti bolje uvjete za radnike. 
Potpredsjednik Tolušić na kraju je zaključio: Želim u četiri godine postići da moj seljak živi bolje i kvalitetnije, da se mladi ne bave poljoprivredom jer moraju već zato jer žele, da se ne laže i ne krade. 
 

Dodatne informacije