Vijesti

"Katarine" posjetile obitelj Kos

Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" su već tradicionalno pripremile niz humanitarnih akcija uoči Božićnih blagdana. Posjetile su obitelji hrvatskih branitelja, koji su u teškom materijalnom stanju. Također su posjetile i obradovale obitelj Kos u Grdaku, koja živi u izuzetno teškim uvjetima. U obitelji živi otac Stjepan, koji je nezaposlen nakon gubitka posla u "Bilokalniku", majka Rada je teško bolesna s invaliditetom, koji joj otežava kretanje, kao i bilo kakav rad te kći Štefanija, koja boluje od kongenitalne miotoničke distrofije.

Štefanija se teško kreće budući da su joj svi zglobovi deformirani, a posebice stopala. Ova bolest također djeluje na vid pa slabo vidi, a uzrokovala joj je  i teško oštećenje srca, endokrinog i centralnog živčanog sustava. Anemična je , lani je prošla ginekološku operaciju mioma, a ove godine glave i stanje joj je vrlo teško.  Bio je to dirljiv susret, koji je ozario Štefaniju i njezine roditelje. Članice "Katarine" su obradovale ovu skromnu obitelj velikim paketom hrane, u kojemu je bilo povrća, voća, mesa, brašna, šećera, ulja, soka, slatkiša, kao i higijenskih i ostalih potrepština.

Zajednica žena  poziva sve dobre ljude:  pokažite svoje veliko srce u ovo predblagdansko vrijeme i pomozite ovoj obitelji donacijom hrane, odjeće i različitih kućnih potrepština. Pozivaju i sve koji mogu donirati financijska sredstva potrebna za troškove liječenja Štefanije, budući da obitelj nema nikakva primanja. Broj tekućeg računa oca Stjepana otvorenog pri Podravskoj banci je: 2386002-032-0778-3200379907. Obitelj Kos živi u Grdaku 8c. Nemaju telefon, ali svi dobronamjerni neka dođu, Štefaniju će uvijek naći kod kuće. "Katarine" pozivaju: pridružite nam se, neka uz sve nas bude ljepši Božić Štefaniji i njezinoj obitelji.

 

Dodatne informacije